ČESTA PITANJA IZ OBLASTI DEPILACIJE – 1 deo

Pomoći ćemo Vam da brzo dođete do tačnih činjenica i rešite nedoumice kroz pitanja i odgovore:

Koliko dlačice moraju da porastu da bi mogla da se uradi depilacija?

Za najbolje rezultate dlačice bi trebale biti najmanje 1mm do 3mm. Neke dlačice rastu najmanje sedam dana. Ako smatrate da su vam dlačice predugačke, zamolite svog kozmetičara da je ošiša na odgovarajuću dužinu. Za postizanje glatke kože može biti potrebno do tri tretmana depilacije usled činjenice da dlačice rastu u fazama i da vam dlačice nikada nisu u istoj fazi. Veoma je važno izbegavati brijanje između termina za depilaciju jer će to prekinuti proces i ponovo stimulisati rast dlačica.

Da li treba da obrijem dlačice pre depilacije?

NEE!!! Što su dlačice duže, vosak će je bolje uhvatiti i rezultati će biti bolji.

Koliko često treba da se depiliram voskom?

Svake četiri nedelje. Redovna depilacija je neophodna. Koža će biti manje osetljiva ako se depilacija vrši svake 4 nedelje. Vremenom, uz redovnu depilaciju, dlačice će lakše izlaziti i depilacija će biti manje osetljiva na kožu. Još jedan razlog za čestu depilaciju je to što ćete čak vremenom doživeti manji rast dlačica.

Koliko traje depilacija tela?

Svakom području na telu je potrebno 10 do 20 minuta. U zavisnosti od vaših navika depilacije, što ste više depilirate, to se brže može završiti depilacija tela.

Koliko je potrebno vremena da dlačice ponovo izrastu?

U redu, ovo nije precizno jer nismo u pitanju jednaki kad je u pitanju ciklus ponovnog rasta dlačica. Svakome dlačice rastu različitom brzinom, ponekad u zavisnosti od etničke pripadnosti. Međutim, svake četiri nedelje je najpopularniji period između depilacije.

Da li će dlačice ponovo izrasti gušće i tamnije?

Ne. Depilacija voskom izvlači dlačice iz folikula oslabljujući koren. Dakle, ako bude bilo šta, sledeći put će ponovo postati slabiji, oskudniji i lakši za uklanjanje.

Da li mogu dlačice da prestanu da rastu?

Ne, ali će postati ređe i imaće nežniju kožu tela ako se redovno depilirate.


Da li smo uspeli da Vam pomognemo i rešimo neke nedoumice? Pišite nam Vaša pitanja i mi ćemo odgovoriti i podeliti sa drugima kako bi što bolje upoznali oblast depilacije tela.

  • Vaša korpa je prazna!

Uspešno ste se prijavili za naš katalog

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Karika Group will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.