Nokti i Vaše zdravlje: 5 stvari koje otkrivaju

turpija za nokte

Ono što možete znati samo gledanjem svojih ruku. Obično mnogo sredstava posvećujemo nezi noktiju i ne samo da igraju estetsku ulogu u našem životu, već nas mogu informisati o našem zdravlju.

Napravite memoriju! Da li su Vaši nokti oduvek izgledali ovako? Da li vidite neke promene? Nokti i Vaše zdravlje su veoma povezani. Stanje koje oni predstavljaju je povezano sa našim telom, tako da nam mogu poslati signale. S’toga kako bi mogli znati šta kažu Vaši nokti, otkrićemo sledeće:

Ishrana

Nokti se sastoje od proteina ali i vitamina, aminokiselina i minerala. Ako bilo koji od ovih elemenata nedostaje, njegova konzistencija se pogoršava. Ako Vam se nokti lome vrlo lako, verovatno će Vam nedostajati gvožđe ili cink. Takođe može da Vam nedostaje vitamin B, A ili E. Vodite računa o ishrani za jače nokte.

Bele tačke

Ove nesavršenosti mogu biti znak oštećenja kutikule. Njegova funkcija je da deluje kao brtva, čuvajući vlagu i blokira ulazak bakterija, pa čak i hemikalija. Takođe mogu biti posledica prošlih udara koje je pretrpeo nokat u njegovom korenu.

Horizontalni prorezi

Vodoravni tragovi na noktu obično imaju traumatičan uzrok, na primer, udarac ali mogu se pojaviti i nakon što ste bili bolesni, imali groznicu ili čak zbog stresa.

Konktavni nokti

Mogu dokazati niz unutrašnjih problema. Ako ih imate zakrivljene prema gore, sigurno imate nedostatak gvožđa.

Debeli i žuti nokti

Gljivična infekcija javlja se uglavnom na noktima nogu, kao rezultat hodanja bosih nogu po vlažnim mestima ili preteranog znojenja. Uz pravilno lečenje, problem će nestati. Lečenje je neophodno kako bi se izbegle negativne posledice.

Koju negu noktiju mi preporučujemo Vama:
  • Vaša korpa je prazna!

Uspešno ste se prijavili za naš katalog

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Karika Group will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.