Zdrava Hrana za Zdravu Kožu: Saveti za Ishranu i Ključni Nutrijenti

Zdrave namirnice za negovanu i zdravu kožu tela

Sigurno ste čuli za njih. Zdrava hrana je postala najbolji lek za prirodnu lepotu. A to je da i našu kožu treba hraniti, i to dobro! Ne zaboravimo da je koža najveći organ u ljudskom telu, pa se moramo truditi da bude zdrava i da izgleda što bolje. Kako to možemo dobiti? Pa, to je upravo funkcija ove zdrave hrane. U slučaju da niste znali, oni imaju prave super moći! A to je da su autentični nutritivni dragulji sa beskonačnim korisnim svojstvima za naše telo. I znate, ako ste zdravi iznutra, to se odražava i na vašu spoljašnjost. A šta je više izloženo spolja od same kože?

Voće, semenke, povrće, žitarice, pečurke, med, postoji mnogo super hrane za brigu o vašoj koži. Da li želite da znate neke od njih i sve dobre stvari koje vam mogu doneti?

Godži bobice: to je mali crvenkasti plod bogat hranljivim materijama, elementima u tragovima, aminokiselinama, beta-karotenom i vitaminom C. Ove bobice su savršene za buđenje i energiju kože, kao i za blistavost. Njegove prednosti su primenljive i na lice i na telo. Kome nije potrebna dodatna doza energije svaki dan?

Nar: osim što je ukusno voće idealno za salate, sadrži semenke iz kojih se izdvajaju ulja bogata masnim kiselinama, koja takođe sadrže visok nivo vitamina E. Njegovi aktivni sastojci usporavaju starenje i stimulišu proizvodnju kolagena, što omogućava održavanje kože glatkom. Takođe ima antiinflamatorne funkcije i funkcije protiv slobodnih radikala. Bez sumnje, kompletna zdrava hrana!

Med: osim što je ukusan bez obzira da li ga uzimate odvojeno ili sa orasima, sa jogurtom ili rastvorenim u čaši toplog mleka, savršen je sastojak koji održava vašu kožu mekom i dobro hidriranom.

Kokos: kao što već znate, ovo tropsko voće ima bezbroj primena u svetu lepote (neguje kosu, dubinski hidrira usne, pomaže u sprečavanju strija…), a posebno je odličan sastojak koji umiruje suve delove kože.

A sada kada znate nešto više o moći zdrave hrane, da li ćete ih odmah primeniti u svakodnevoj ishrani?

  • Vaša korpa je prazna!