www.karikagroup.com

Zdrava hrana za zdravu kožu

Sigurno ste čuli za njih. Zdrava hrana je postala najbolji lek za prirodnu lepotu. A to je da i našu kožu treba hraniti, i to dobro! Ne zaboravimo da je koža najveći organ u ljudskom telu, pa se moramo truditi da bude zdrava i da izgleda što bolje. Kako to možemo dobiti? Pa, to je upravo funkcija ove zdrave hrane. U slučaju da niste znali, oni imaju prave super moći! A to je da su autentični nutritivni dragulji sa beskonačnim korisnim svojstvima za naše telo. I znate, ako ste zdravi iznutra, to se odražava i na vašu spoljašnjost. A šta je više izloženo spolja od same kože?

Voće, semenke, povrće, žitarice, pečurke, med, postoji mnogo super hrane za brigu o vašoj koži. Da li želite da znate neke od njih i sve dobre stvari koje vam mogu doneti?

Godži bobice: to je mali crvenkasti plod bogat hranljivim materijama, elementima u tragovima, aminokiselinama, beta-karotenom i vitaminom C. Ove bobice su savršene za buđenje i energiju kože, kao i za blistavost. Njegove prednosti su primenljive i na lice i na telo. Kome nije potrebna dodatna doza energije svaki dan?

Nar: osim što je ukusno voće idealno za salate, sadrži semenke iz kojih se izdvajaju ulja bogata masnim kiselinama, koja takođe sadrže visok nivo vitamina E. Njegovi aktivni sastojci usporavaju starenje i stimulišu proizvodnju kolagena, što omogućava održavanje kože glatkom. Takođe ima antiinflamatorne funkcije i funkcije protiv slobodnih radikala. Bez sumnje, kompletna zdrava hrana!

Med: osim što je ukusan bez obzira da li ga uzimate odvojeno ili sa orasima, sa jogurtom ili rastvorenim u čaši toplog mleka, savršen je sastojak koji održava vašu kožu mekom i dobro hidriranom.

Kokos: kao što već znate, ovo tropsko voće ima bezbroj primena u svetu lepote (neguje kosu, dubinski hidrira usne, pomaže u sprečavanju strija…), a posebno je odličan sastojak koji umiruje suve delove kože.

A sada kada znate nešto više o moći zdrave hrane, da li ćete ih odmah primeniti u svakodnevoj ishrani?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  • Vaša korpa je prazna!

Uspešno ste se prijavili za naš katalog

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Karika Group will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.