Besplatna dostava preko 6,000 din. | Nove niže cene | 10% Popusta na količinu | Besplatna dostava preko 6,000 din. | Nove niže cene | 10% Popusta na količinu |Besplatna dostava preko 6,000 din. | Nove niže cene | 10% Popusta na količinu |Besplatna dostava preko 6,000 din. | Nove niže cene | 10% Popusta na količinu |Besplatna dostava preko 6,000 din. | Nove niže cene | 10% Popusta na količinu | Besplatna dostava preko 6,000 din. | Nove niže cene | 10% Popusta na količinu |Besplatna dostava preko 6,000 din. | Nove niže cene | 10% Popusta na količinu |
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Opšti uslovi i politika privatnosti kompanije Karika Group D.O.O.

Uslovi kupovine o kojima Vas ovim putem obaveštavamo kao posetioce naše veb strane važe za prodaju proizvoda iz prodajnog asortimana  KARIKA – GROUP  D.O.O., sa sedištem u ul. Palmotićeva 25, 11103 Beograd – Stari Grad (U daljem tekstu: Prodavac) putem internet stranice karikagroup.com

Karika Group D.O.O. zadržava pravo da vrši stalne izmene ovih Opštih uslova, te vas savetujemo da ih redovno čitate.

Osnovni podaci o firmi

Poslovno ime: KARIKA – GROUP  D.O.O.
Adresa: Palmotićeva 25, 11103 Beograd – Stari Grad
Delatnost: Delatnost reklamnih agencija
Šifra delatnosti: 7311
Matični broj: 17304232
Poreski broj (PIB): 100053493
Web adresa: karikagroup.com
Kontakt e-mail: office@karikagroup.com

Postupak kupovine

Kupovina proizvoda koji se prodaju putem sajta karikagroup.com se može izvršiti od strane posetilaca sajta.

Poručivanjem proizvoda kupac prihvata ove Uslove kupovine.

Smatraće se da je potvrdom poručivanja od strane Prodavca zaključen ugovor između Prodavca i kupca.

Kupovina

Kupovina može biti izvršena od strane posetilaca sajta unosom traženih podataka: ime, prezime, naziv firme( za pravna lica i preduzetnike ), ulica i broj, opština, poštanski broj, grad, država, kontakt telefon, kontakt e-mail.

Troškovi dostave nisu uključeni u cenu proizvoda. Cena dostave se obračunava u skladu se cenovnikom dostave. 

Načini plaćanja

Plaćanje porudžbine izvšene putem sajta karikagroup.com je moguće izvšiti platinim karticama, uplatom na tekući račun i plaćanjem gotovinom prilikom preuzimanja robe.

Fiskalni račun će kupcu biti dostavljen putem e-mail i uz robu prilikom prijema iste.

Dostava

Nakon slanja porudžbine od strane Kupca počinje status obrade porudžbine. Tokom obrade na mail adresu kupca biće poslato obaveštenje o potvrdi porudžbine.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili problema vezanih za porudžbinu, Prodavac će kontaktirati kupca bez odlaganja. Prilikom kupovine poručilac je u obavezi da navede kontakt detalje primaoca, kako bi dostavljač mogao da ga kontaktira u slučaju da ga ne pronađe na adresi.

Sve dodatne informacije o dostavi, kao i cene dostave možete pogledati ovde.

Cene

Sve cene koje su iskazane na sajtu karikagroup.com su izražene u dinarima i u njih je uračunat PDV.

Za sve porudžbine uzimaju se važeće cene na sajtu u trenutku potvrde plaćanja.

Prodavac zadržava pravo da trenutne cene može promeniti u svakom trenutku.

Kupovina robe uz posebne cenovne pogodnosti i/ili uz posebne prodajne podsticaje obavlja u skladu sa Uslovima koji su objavljeni na sajtu.

 

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Intelektualna svojina

Sav sadržaj (tekstovi, slike i drugi materijali) koji se nalazi na karikagroup.com sajtu predstavlja intelektualnu svojinu Prodavac ili trećih lica od kojih je Prodavac dobio saglasnost za njegovo korišćenje. Zabranjena je svaka upotreba sadržaja sajta karikagroup.com u komercijalne ili u druge svrhe bez izričite saglasnosti Prodavac.

Politika reklamacija

Na osnovu člana 5. Stav.1 tačka 1. Zakona o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS broj 62/14) potrošač fizičko lice koje na tržištu pribavlja robu ili usluge u svrhe koje nisu namenjene njegovoj poslovnoj ili drugoj komercijalnoj delatnosti.

Potrošač koji je definisan navedenim Zakonom ima pravo da odustane od ugovorazaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim troškova iz člana 34. i člana 35. Zakona o zaštiti potrošača, i to davanjem izjave na obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija ili na drugi nedvosmisleni način. 

Izjava o odustanku od ugovora na daljinu i ugovora koji se zaključuju izvan poslovnihprostorija smatra se blagovremenom ukoliko je poslata trgovcu u roku od 14 danapočev od trenutka kada roba dospe u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje jeodredio potrošač, a koje nije prevoznik.

Ovim putem prodavac obaveštava potrošača da je dužan da snosi troškove povraćajarobe u slučaju odustanka od ugovora na daljinu odnosno ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija.

Obrazac za odustajanje od ugovora možete preuzeti ovde

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, KARIKA GROUP D.O.O.  je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Dina, Amex i Maestro metoda plaćanja.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime KARIKA GROUP D.O.O. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa e-mail lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Karika Group doo odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica Banca Intesa a.d. Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama Banca Intesa a.d. Beograd. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Lični podaci

Karika Group D.O.O. želi da vas uveri da se podaci koje podelite sa nama čuvaju sigurno i bezbedno na internetu. Ovi opšti uslovi se odnose na način našeg korišćenja vaših ličnih podataka. Kad postanete član Kluba Karika Group D.O.O., mi vam zatražimo lične podatke, uključujući vaše ime, datum rođenja i imejl adresu. Karika Group D.O.O. koristi ove podatke kako bi ispunila obaveze i obezbedila vam prednosti i usluge na koje imate pravo kao član Kluba Karika Group D.O.O.. Kad unesete svoje lične podatke i pošaljete ih Karika Group D.O.O., time dajete svoj pristanak da Karika Group D.O.O.  može da koristi ove podatke u navedenu svrhu. Imate pravo da u svakom trenutku zatražite ove podatke od Karika Group D.O.O. i mi ćemo ih obrisati na vaš zahtev.

Čuvanje podataka

Karika Group D.O.O. se služi čitavim nizom bezbednosnih mera u cilju zaštite vaših ličnih podataka od neovlašćenog korišćenja. Ove podatke čuvamo samo jedno određeno vreme. Karika Group D.O.O. ne preuzima odgovornost za tačnost podataka koje podnesete.

Otkrivanje podataka

Karika Group D.O.O. koristi vaše lične podatke isključivo u administrativne svrhe Kluba Karika Group D.O.O. i radi vršenja opšte analize tržišta, kao što je ponašanje pri kupovini. Karika Group D.O.O. neće otkriti vaše lične podatke, uključujući vašu imejl adresu, nikakvom trećem licu. I Karika Group D.O.O. ne dozvoljava drugim preduzećima da pristupe vašim registrovanim podacima. Međutim, Karika Group D.O.O. otkriva anonimne podatke, poput rezultata tržišnih analiza, samo ovlašćenim Karika Group D.O.O. dilerima. Svrha ovoga je da se obezbedi da svaki Karika Group D.O.O. diler bude u mogućnosti da vam pruži najbolju moguću uslugu, kao i adekvatan asortiman proizvoda. Učlanjenjem u Klub Karika Group D.O.O. dajete svoj pristanak da primate naš bilten. Za slanje biltena, Karika Group D.O.O. koristi podatke koje unesete.

Bilten

Bilten se šalje na imejl adresu koju ste uneli prilikom prijavljivanja. U obavezi ste da ažurirate vaše lične podatke, uključujući vašu imejl adresu. Ako više ne želite da primate bilten, možete u svakom trenutku otkazati ovu pretplatu, koristeći link naveden u biltenu.

Ne želite više da budete član Kluba Karika Group D.O.O.?

Ako više ne želite da budete član Kluba Karika Group D.O.O., jednostavno idite na Moju stranicu Karika Group D.O.O. vebsajta i obrišite vaše članstvo. Karika Group D.O.O. zadržava pravo da okonča vaše članstvo u Klubu Karika Group D.O.O. ukoliko se ne povinujete ovim Opštim uslovima. Karika Group D.O.O. se ograđuje u slučaju štamparskih grešaka, promena u ceni i rasprodate robe.

Komentari, itd.

Neki od Karika Group D.O.O. vebsajtova daju vam mogućnost da ostavljate komentare i druge priloge, kao što su fotografije, itd. Očekujemo od korisnika Karika Group D.O.O. vebsajta da se služe pristojnim i dostojanstvenim jezikom u svojim komentarima. Vaša je odgovornost da se pobrinete da sadržaj vaših komentara i/ili ostalih priloga nije ni na koji način rasistički, uvredljiv i da ne narušava ničiju privatnost ili neko drugo zakonsko pravo. Dozvoljeno vam je samo da ostavljate komentare i/ili priloge na srpskom jeziku. Komentari i drugi prilozi na ostalim jezicima biće izbrisani od strane moderatora našeg vebsajta. Karika Group D.O.O. zadržava pravo da obriše komentare i druge priloge.

Autorsko pravo

Svi sadržaji Karika Group D.O.O. vebsajtova, uključujući ali ne ograničavajući se na članke, fotografije, pokretne slike i grafikone, vlasništvo je i upravlja se od strane kompanije Karika Group D.O.O., čija adresa je: Palmotićeva 25, Beograd – Stari grad. Dozvoljeno vam je da proizvodite digitalne i/ili fizičke kopije sadržaja za lično korišćenje. Svaka druga proizvodnja digitalnih ili fizičkih kopija sadržaja koji se nalazi na Karika Group D.O.O. vebsajtovima nije dozvoljena. Vaša je obaveza da obezbedite svoje pravo na objavljivanje komentara i/ili drugih priloga. Ukoliko Karika Group D.O.O. primi žalbe u vezi sa sadržajima ili prilozima druge vrste koje ste postavili, te žalbe će vam biti prosleđene. Vaši komentari i/ili drugi prilozi ne smeju sadržati poruke komercijalne prirode. Karika Group D.O.O. ima neograničeno pravo da komentare i/ili druge priloge koje postavite koristi na bilo koji način i na svim postojećim i potencijalnim medijskim platformama, uključujući ali ne ograničavajući se na marketing Karika Group D.O.O. proizvoda.

Kontakt

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi sa Karika Group D.O.O. vebsajtovima, vašim članstvom u Klubu Karika Group D.O.O. i/ili vašim ličnim podacima, molimo vas da nas kontaktirate ovde.

Politika privatnosti

1. Zašto su nam potrebni vaši lični podaci?

Karika Group D.O.O. koristi informacije prikupljene u interakciji sa vama i drugim kupcima kao i od nekih trećih lica koje joj pomažu u ostvarivanju svog cilja da pruži najkvalitetnije proizvode i usluge.

Karika Group D.O.O. poštuje pravo na privatnost svojih onlajn posetilaca i prepoznaje značaj zaštite informacija prikupljenih o njima. U tom smislu, ustanovili smo procedure kojima omogućavamo da vaši lični podaci budu obrađeni na odgovoran način.

Ova politika o privatnosti vas informiše o vrsti materijala koji prikupljamo i o tome kako ga prikupljamo; o razlozima zbog kojih ga prikupljamo i koristimo; o vašim pravima i izborima u vezi sa našim korišćenjem vaših podataka; o načinu na koji se vaši podaci obrađuju i o tome sa kim mogu da se razmenjuju; i koliko dugo čuvamo vaše podatke, itd. Molimo vas da je pažljivo pročitate.

Određeni delovi ove politike odnose se isključivo na prikupljanje i obradu vaših ličnih podataka pri registraciji naloga za članstvo u Klubu Karika Group D.O.O..

DEFINICIJE:

Po definiciji lični podaci predstavljaju bilo kakve informacije koje se odnose na fizičko lice koje je identifikovano ili se može identifikovati. Lice koje se može identifikovati je ono lice koje se može identifikovati direktno ili indirektno, konkretno upućivanjem na obeležje kao što je ime, identifikacioni broj, podaci o lokaciji, onlajn identifikator ili na jedan ili više faktora koji su karakteristični za fizički, psihološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili društveni identitet tog fizičkog lica.

Kada koristimo izraz „obrada“, mislimo na bilo koju radnju ili skup radnji koje se vrše na ličnim podacima ili na skupovima ličnih podataka, bilo da su automatizovane ili ne, kao što su prikupljanje, evidentiranje, organizovanje, strukturiranje, skladištenje, adaptacija ili izmena, pretraživanje, konsultovanje, korišćenje, obelodanjivanje putem prenosa, širenja ili stavljanja na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombinovanje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

2. Ko kontroliše podatke?

Karika Group D.O.O. određuje svrhu i način obrade vaših ličnih podataka. U skladu sa svojom zakonskom obavezom, kontrolor podataka je pravno odgovoran za skladištenje i korišćenje ličnih podataka u računarskim ili štampanim datotekama.

Kontakt podaci:

KARIKA GROUP D.O.O.
Palmotićeva 25,
Beograd – Stari grad
PIB: 100053493
Tel.: 011/2607-794

Email: office@karikagroup.com

Karika Group D.O.O. ne zapošljava službenika za zaštitu podataka. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi sa privatnošću ili ako imate bilo kakve upite u vezi sa ličnim podacima koje ste nam dali, ljubazno vas molimo da kontaktirate kompaniju Karika Group D.O.O. u bilo koje doba. Za više informacija o tome kako da nas kontaktirate, molimo vas da pošaljete imejl direktno našoj službi zaduženoj za privatnost na:

office@karikagroup.com

3. Koji lični podaci se prikupljaju?

Sve naše aktivnosti se zasnivaju na strogim etičkim principima i zakonskim zahtevima, i posvećeni smo zaštiti privatnosti svih posetilaca naših veb-sajtova i korisnika naših (mobilnih) aplikacija. Iz ovog razloga, način na koji prikupljamo i skladištimo informacije, uključujući i lične podatke, zavisi od načina na koji se naš veb-sajt i sa njim povezane usluge koriste. Mi ne prikupljamo nikakve osetljive podatke o vama.

3.1. Podaci prikupljeni kroz vašu interakciju sa nama

Na našim veb-sajtovima i našim (mobilnim) aplikacijama mogu se koristiti razne tehnologije da bismo ih poboljšali i učinili jednostavnijim, efikasnijim i bezbednijim. Takve tehnologije mogu da dovedu do automatskog prikupljanja ličnih podataka, bilo da ih prikupljamo mi lično ili treća lica u naše ime. Primeri takvih tehnologija obuhvataju kolačiće, Flash kolačiće i veb analitiku.

Naš sajt može, povremeno, da sadrži veze ka veb-sajtovima naših partnerskih mreža i ogranaka i od istih. Ako sledite vezu do bilo kojeg od ovih veb-sajtova, molimo vas da obratite pažnju na to da ovi veb-sajtovi imaju svoje vlastite politike privatnosti za koje ne preuzimamo nikakvu odgovornost. Molimo vas da proverite ove politike pre nego što ostavite bilo kakve lične podatke na njihovim veb-sajtovima.

3.1.1. Podaci o putanji biranja

Kada posetite naš veb-sajt, podaci se šalju sa vašeg pretraživača na naš server. Ovi podaci nam omogućuju da optimizujemo naše usluge i da poboljšamo vaše iskustvo na našim veb-sajtovima i aplikacijama. Podatke automatski prikupljamo i skladištimo mi ili treća lica u naše ime.

Možemo da prikupljamo informacije o vašem računaru radi administracije sistema i da prenosimo zbirne informacije za potrebe interne marketinške analize. To su podaci o aktivnostima i obrascima pretraživanja naših korisnika i mogu da obuhvate sledeće:

 • IP adresu posetioca
 • Datum i vreme posete
 • Referentnu URL adresu (sajt sa kojeg je posetilac upućen)
 • Posećene stranice i kretanje korisnika na našem veb-sajtu
 • Informacije o korišćenom pretraživaču (vrsta, verzija, operativni sistem, itd.)

3.1.2. Kolačići

Na našem veb-sajtu koristimo kolačiće. Molimo vas da pročitate našu politiku o kolačićima da biste saznali više o našem korišćenju kolačića i politici privatnosti učesnika čije alatke za veb analizu koristimo ili čije softverske priključke smo integrisali u naše veb-sajtove.

3.1.3. Tehnologije ponovnog ciljanja

Naš veb-sajt i (mobilne) aplikacije koriste tehnologije ponovnog ciljanja. Ovo nam omogućava da se reklamiramo direktno i lično posetiocima koji su već pokazali interesovanje za naše proizvode i/ili prodavnicu preko naših partnerskih veb-sajtova.

Takođe radimo i sa kompanijama koje koriste tehnologije praćenja radi postavljanja reklama u naše ime širom interneta. Ove kompanije mogu da prikupljaju informacije o vašim posetama našim veb-sajtovima ili (mobilnim) aplikacijama, kao i o vašoj/vašim interakciji/interakcijama sa našim vezama, uključujući i oglašavanje.

Tehnologije ponovnog ciljanja analiziraju vaše kolačiće i prikazuju reklame na osnovu vašeg prethodnog surfovanja Internetom. Za više informacija o kolačićima, molimo vas da pogledate odeljak 3.1.2. ove politike o privatnosti.

3.2. Podaci koje vi dajete

Pored podataka koji se prikupljaju automatskim putem (vidi 3.1), takođe obrađujemo i podatke koje ste nam vi dali. Ovo obuhvata, ali nije ograničeno na sledeće:

 • Lične podatke koji identifikuju vas kao pojedinca, odnosno vaše podatke za kontakt, način oslovljavanja, uključujući vaše ime i prezime(na), datum kada smo dobili podatke, adresu(e) na koju vam stižu računi, poštanski broj, datum rođenja, pol, broj telefona, imejl adresu, podatke o kreditnoj i debitnoj kartici. Ako navedete lične podatke o nekoj drugoj osobi, molimo vas da se proverite da li imate pravo da ove informacije podelite sa nama.
 • Informacije koje dajete prilikom registracije Karika Group D.O.O. naloga.
 • Informacije koje dajete kada kreirate Listu želja, čuvate vaše veličine, čuvate setove, čuvate vaše omiljene prodavnice, čuvate vašu listu voskova, čuvate vašu listu omiljenih proizvoda.
 • Informacije koje dajete kada učestvujete na konkursu ili u promociji koje sponzoriše Karika Group D.O.O.
 • Informacije koje dajete preko trećih lica kao što je Facebook i WeChat.
 • Informacije koje otpremate ili delite preko našeg sajta korišćenjem naših usluga.
 • Ako ste kreirali onlajn nalog kod nas: postavke i interesovanja koji se čuvaju na ovom profilu (molimo vas da pogledate dole za više informacija u vezi sa ovim profilima).
 • Ako nas kontaktirate, možemo da sačuvamo zapis o toj prepisci.
 • Ako nas kontaktirate da biste nas izvestili o problemu u vezi sa našim sajtom ili radi tehničke i/ili korisničke podrške, možemo da sačuvamo zapis o toj prepisci ili razgovoru.
 • Ako se odlučimo da učestvujemo u bilo kakvom postupku Alternativnog rešavanja spora (ADR) kojem se može pristupiti preko platforme za Onlajn rešavanje sporova (ODR), možemo da obelodanimo lične podatke Evropskoj komisiji koja je u svojstvu operatora ODR platforme, i bilo kom provajderu ADR-a koji je imenovan za rešavanje tog spora.

Takođe, možemo da vas zamolimo da popunite ankete koje koristimo za potrebe istraživanja, mada niste u obavezi da na njih odgovorite. Sve ove podatke odlikuje činjenica da ste ih dobrovoljno dali. Ove informacije koristimo za potrebe koje su navedene u ovoj politici privatnosti. Svoje lične podatke možete da izmenite u bilo kom trenutku ili da se usprotivite njihovoj daljoj obradi (Molimo vas da pogledate Odeljak 7).

4. Kako se obrađuju prikupljeni podaci?

Kada ste registrovali Karika Group D.O.O.nalog za člana Kluba Karika Group D.O.O., vaše lične podatke možemo da obradimo na sledeće načine:

 • Da obezbedimo da sadržaj sa našeg sajta bude prikazan na vašem računaru na najefikasniji mogući način.
 • Za potrebe koje se odnose na vašu porudžbinu, npr. da vas obavestimo o statusu vaše porudžbine ili dostave; da ispunimo vaše zahteve, kao što je odgovaranje na pitanje u vezi sa našim proizvodima; da vam pomognemo da pronađete prodavnicu u vašoj blizini; da ispunimo vašu porudžbinu; da obradimo vašu platnu karticu i/ili da vam pružimo korisničku uslugu. Vaše podatke možemo da koristimo da bismo proverili vašu kreditnu sposobnost, za šta možemo da koristimo treća lica.
 • Da potvrdimo vaš identitet i odgovorimo na svaki upit koji nam možete postaviti; da obradimo vaš zahtev i da vam pružimo najbolju moguću uslugu.
 • Da ispunjavamo naše obaveze iz ugovora koji smo sklopili sa vama.
 • Da vam omogućimo da učestvujete u interaktivnim funkcijama naše(ih) usluge(a) kada se za to odlučite.
 • Da vas obaveštavamo o promenama u vezi sa našim uslugama, odredbama, uslovima i politikama, i/ili drugim informacijama administrativnog tipa.
 • Da vam omogućimo pogodnosti i usluge kao vlasniku Karika Group D.O.O. naloga ili korisniku naših usluga (npr. Karika Group D.O.O.).
 • Da vodimo i održavamo našu evidenciju.
 • Da upravljamo vašim nalogom člana Kluba Karika Group D.O.O..
 • Da čuvamo bilo koju Listu želja koju možete da kreirate i da vam omogućimo da vašu Listu želja podelite sa drugima.
 • Da vam omogućimo da šaljete imejlove drugima preko naše opcije „pošalji prijatelju“.
 • Da vam omogućimo da učestvujete u nagradnim igrama, konkursima i sličnim promocijama kao i da upravljamo takvim aktivnostima. Neke od ovih aktivnosti imaju dodatna pravila koja bi mogla da sadrže dodatne informacije o tome kako koristimo i obelodanjujemo vaše lične podatke.
 • Prilagođavanjem sadržaja na našim veb-sajtovima vama kako bismo vam pripremili personalizovane ponude.
 • Sprečavanjem i/ili otkrivanjem bilo kakve zloupotrebe ili prevare.
 • Uz vašu dozvolu, možemo da vas kontaktiramo direktno preko podataka koje ste nam dali (npr. redovnom poštom, imejlom, SMS-om, telefonom ili bilo kojim drugim elektronskim sredstvima) za potrebe marketinga, oglašavanja i istraživanja tržišta. Na primer, ovo obuhvata informacije koje se odnose na Karika Group D.O.O. proizvode, aktivnosti e-trgovine, specijalne ponude i promocije, kao i informacije o otvaranju i aktivnostima lokalnih prodavnica. Da bismo mogli da vas kontaktiramo zbog informacija koje su za vas posebno interesantne, vaša celokupna interakcija sa kompanijom Karika Group D.O.O. (kao na primer, ali bez ograničenja, vaša kupovina u našim onlajn prodavnicama i u Karika Group D.O.O. fizičkim prodavnicama; vaše korišćenje programa lojalnosti; vaše ocene i komentari o proizvodima; istorija vašeg kontaktiranja naše korisničke usluge; rezultati vašeg kliktanja/otvaranja našeg biltena, vaše ponašanje u surfovanju (veb praćenje); vrste biltena za koje ste prijavljeni; vaše učešće u promocijama i događajima; vaša interakcija sa mobilnim aplikacijama i korišćenje istih) biće zbirno analizirana i korišćena. Vaše lične podatke možemo da koristimo za potrebe marketinga, oglašavanja i istraživanja tržišta. U odeljku 7 ćete pronaći informacije o svojim pravima, npr. o tome kako da povučete vašu saglasnost ili da izmenite vaše lične podatke.

4.1. Kada posetite jedan od veb-sajtova kompanije Karika Group D.O.O., vaši lični podaci mogu biti obrađeni na sledeće načine:

 • Analitikom sadržaja, A/B ispitivanja i pretraživanja proizvoda
 • Analitikom izvora saobraćaja
 • Analitikom interne pretrage
 • Analitikom kupovine
 • Analitikom uređaja
 • Marketinškim ponovnim ciljanjem

5. Pravna osnova

Kada kupujete nešto u našoj onlajn prodavnici, kada kreirate nalog kod nas, ili sklapate bilo koji drugi oblik ugovora sa nama, mi ćemo obraditi vaše uobičajene lične podatke u tu konkretnu svrhu. Takođe, možemo i da obradimo vaše uobičajene lične podatke ako npr. imate upit ili slično koji prethodi vašoj odluci da sklopite ugovor sa nama.

Pravna osnova po kojoj možemo da obradimo vaše lične podatke je navedena u Članu 6.1, b) Regulative EU o ličnim podacima (EU) 2016/679 (GDPR), jer nam je obrada vaših podataka neophodna da bismo ispunili naš ugovor sa vama ili da bismo odgovorili na vaše upite i slično, pre zaključenja ugovora.

Takođe, možemo da obrađujemo vaše standardne lične podatke na osnovu propisa iz GDPR-a, Član 6 1, f) osim kada su vaša prava na privatnost i zakonske slobode iznad naših interesa. Naš interes je legitiman u obradi vaših ličnih podataka (ime i imejl adresa) i za marketinške i za analitičke potrebe. Naš legitimni interes se zasniva na vašim podešavanjima tako da možemo bolje da prilagodimo našu ponudu vama – i da na kraju ponudimo proizvode i usluge koji bolje ispunjavaju vaše potrebe i želje. Pored ovoga, imamo i legitimni interes u obradi vaših ličnih podataka za analitičke potrebe.

6. Obelodanjivanje ličnih podataka

Postupanje sa vašim podacima sa najvećom pažnjom i poverljivošću je jedan od naših osnovnih principa. Ako to zahteva zakon, vaši podaci mogu da budu obelodanjeni trećim licima. Mi koristimo pružaoce usluga i obrađivače podataka koji će obrađivati podatke u naše ime. Ove usluge obuhvataju usluge potvrđivanja identiteta, hostinga i održavanja, usluge analize, usluge slanja imejlova, usluge isporuke, usluge obrade platnih transakcija, proveru likvidnosti, adrese i imejla. Ova treća lica su naši obrađivači podataka i mogu da obrađuju lične podatke samo u onoj meri u kojoj je to neophodno da bi se isporučile njihove usluge. Naši obrađivači podataka su ugovorom obavezani da postupaju sa takvim informacijama uz najstrožu poverljivost. Zabranjeno im je da koriste podatke na bilo koji drugi način osim kako se zahteva. Preduzete su neophodne mere da bi se obezbedilo da naši obrađivači podataka, uključujući pružaoce usluga i ostale obrađivače koji rade u ime kompanije Karika Group D.O.O., podrže i zaštite poverljivost vaših podataka.

Neki od naših obrađivača podataka se nalaze izvan EU/EAA. Shodno ovome, vaše podatke ćemo razmeniti sa zemljama izvan EU/EAA. Međutim, ove informacije ćemo pružati samo na osnovu ispunjenja važećih zahteva od strane primaoca, uključujući sledeće:

 • Zemlja o kojoj je reč smatra se bezbednom trećom zemljom.
 • Dobavljač o kojem je reč saglasan je sa Modelom ugovora Evropske komisije za prenos ličnih podataka u treće zemlje.
 • Dobavljač o kojem je reč sertifikovan je u skladu sa Članom 40 GDPR-a; ili
 • Dobavljač o kojem je reč ima skup odobrenih Obavezujućih korporativnih pravila.

Može se desiti da našim partnerima u anonimnom obliku obelodanimo podatke koji nisu lične prirode. Takvi podaci koji nisu lične prirode mogu da sadrže informacije o broju posetilaca na veb-sajtu ili (mobilnoj) aplikaciji tokom određenog vremenskog perioda.

Imajte u vidu da će sve informacije koje objavljujete ili obelodanjujete kroz svoju interakciju sa kompanijom Karika Group D.O.O. (npr. lični podaci koji se nalaze na fotografijama, u pričama, komentarima i video zapisima koje prilažete) postati javne informacije i da mogu da budu dostupne posetiocima sajta kao i široj javnosti.

Vaše informacije možemo da obelodanimo u onoj meri u kojoj smo obavezani da obelodanimo ili podelimo vaše lične podatke da bismo ispunili zakonsku obavezu ili naloge Suda ili bilo kog drugog tela nadležnog zakonodavstva, ili da bismo sproveli ili primenili našu politiku privatnosti i druge sporazume; ili da bismo zaštitili prava, imovinu ili bezbednost Karika Group D.O.O., naših zaposlenih, naših kupaca ili drugih. Ovo obuhvata razmenu informacija sa drugim kompanijama i organizacijama za potrebe zaštite od prevara i smanjenja kreditnog rizika.

Ako se odlučimo da učestvujemo u bilo kakvom postupku Alternativnog rešavanja spora (ADR) kojem se može pristupiti preko platforme za Onlajn rešavanje sporova (ODR), vaše lične podatke možemo da obelodanimo Evropskoj komisiji, kao operatoru ODR platforme, i bilo kom pružaocu ADR usluge koji je imenovan za rešavanje tog spora.

7. Vaša prava

Ako nam dajete vaše lične podatke preko naših veb-sajtova ili drugim kanalima, to činite na isključivo dobrovoljnoj osnovi. Ako odlučite da ne želite da date tražene informacije, možda vam neće biti na raspolaganju razne pogodnosti za klijente. U određenim slučajevima, samo ona lica koja nam pruže zahtevane lične podatke mogu da naručuju proizvode, da koriste određene usluge i da na druge načine imaju korist od naših aktivnosti i ponuda koje su dostupne na našem veb-sajtu i (mobilnim) aplikacijama. Nudimo različite opcije, zavisno od konkretnih okolnosti, da bismo vam pomogli da zadržite kontrolu nad vašim podacima. Ove opcije mogu da obuhvate prikazivanje i uređivanje vaših podataka onlajn. Takođe je moguće da se odjavite sa usluga ili da obrišete korisničke naloge ili da primate informacije o podacima koji se čuvaju.

Svojim ličnim podacima možete da pristupite i da ih menjate bilo kada tako što ćete se prijaviti na svoj nalog na www.karikagroup.com i uneti podatke o profilu svog naloga. Kliknite na „Moj profil“ ili „Moj nalog“ da biste dobili pristup svojim ličnim podacima.

Ako je došlo do promene bilo koje informacije koju ste nam dali, npr. ako ste promenili svoju imejl adresu ili druge kontakt detalje, ili ako želite da otkažete svoju registraciju kod nas, molimo vas da nas o tome obavestite tako što ćete urediti svoje podatke na stranicama Moj profil“ ili „Moj nalog“ ili tako što ćete nam poslati imejl u kojem ćete navesti te izmene na: office@karikagroup.com

Uglavnom, imate sledeća prava:

7.1. Pravo da zahtevate pristup vašim ličnim podacima

Imate pravo da dobijete pristup nekim od ličnih podataka koje ste dali kompaniji Karika Group D.O.O.. Pojedinosti informacija o vama koje imamo i obrađujemo, uključujući svrhu u koju se koriste, možete zahtevati tako što ćete nam pisati na office@karikagroup.com.

Svojim ličnim podacima možete da pristupite i tako što ćete se prijaviti na vaš Karika Group D.O.O. nalog preko www.karikagroup.com i uneti podatke o profilu vašeg naloga. Kliknite na „Moj profil“ ili „Moj nalog“ da biste dobili pristup svojim ličnim podacima.

7.2. Pravo da izmenite i/ili izbrišete svoje lične podatke

Imate pravo da zahtevate ispravku, dodavanje, brisanje ili blokadu vaših sačuvanih ličnih podataka. Da biste to učinili, pošaljite zahtev na: office@karikagroup.com Bez nepotrebnog odlaganja prijema vašeg zahteva, ispunićemo zahtev u zahtevanom obimu. Ako, iz bilo kog razloga, ne možemo da ispunimo vaš zahtev, mi ćemo vas kontaktirati.

7.3. Pravo da ograničite obradu vaših ličnih podataka.

U posebnim okolnostima, imate pravo da ograničite obradu vaših ličnih podataka. Da biste zatražili ograničenje, molimo vas da nas kontaktirate na: office@karikagroup.com

7.4. Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo da primate vaše lične podatke (koji se odnose samo na vas) u strukturiranom, uobičajenom i mašinski-čitljivom formatu („prenosivost podataka“), i imate pravo da prenesete ove podatke na drugi kontroler podataka. Da biste zatražili prenosivost podataka, molimo vas da nas kontaktirate na: office@karikagroup.com

7.5. Pravo da se usprotivite obradi vaših ličnih podataka i da se odjavite

Imate pravo da zatražite od nas da ne obrađujemo vaše lične podatke kada se obrada zasniva na legitimnom interesu koji Karika Group D.O.O. sledi, npr. za marketinške potrebe. U ovoj politici privatnosti obaveštavaćemo vas ako nameravamo da koristimo vaše podatke u takvu svrhu ili ako nameravamo da obelodanimo vaše informacije bilo kom trećem licu u takvu svrhu. Vaše pravo da se usprotivite možete da sprovedete bilo kada tako što ćete nas kontaktirati na: office@karikagroup.com ili pisanim putem na poštansku adresu koja se nalazi na kraju ovog dokumenta.

Imejlovi koje vam Karika Group D.O.O. šalje a koji sadrže bilten ili marketinški material, uključuju i opciju da se odjavite tako što ćete slediti uputstva navedena u imejlu. Ako ne želite da primate imejlove od nas, možete jednostavno kliknuti na hipelink za odjavljivanje i mi ćemo prestati da vam šaljemo imejlove.

Za sve ostale vrste poruka koje možete da primate od nas, kao što su objave u vezi sa održavanjem ili obaveštenja administrativne prirode, njihov prijem se može prekinuti samo brisanjem naloga. Ove poruke su obavezan deo korisničkog naloga i s tim u vezi korišćenja našeg veb-sajta i (mobilnih) aplikacija. Da biste izbrisali svoj nalog, kontaktirajte office@karikagroup.com.

7.6. Pravo da bilo kada povučete vašu saglasnost

Imate pravo da bilo kada povučete vašu saglasnost za našu obradu vaših ličnih podataka. Povlačenje saglasnosti ipak neće uticati na zakonitost obrade koja je zasnovana na saglasnosti pre njenog povlačenja. Da biste povukli svoju saglasnost, kontaktirajte nas na office@karikagroup.com.

Ako želite da povučete svoju saglasnost za primanje promotivnih obaveštenja i ponuda uopšte, uključujući putem redovne pošte, imejla, SMS-a, telefona ili bilo kojim drugim elektronskim putem, to možete da učinite bilo kada pisanim putem na Karika Group D.O.O., sa naznakom „Zaštita podataka“, ili slanjem imejla na office@karikagroup.com. Ukoliko imamo bilo kakvih nedoumica u vezi sa vašim identitetom, možemo zatražiti od vas da se identifikujete.

7.7. Uslovi i/ili ograničenja u vezi sa vašim pravima

Mogu da postoje uslovi ili ograničenja u vezi sa vašim prethodno navedenim pravima. Stoga, nismo u mogućnosti da garantujemo vaše pravo na prenosivost podataka jer to zavisi od konkretnih okolnosti aktivnosti obrade.

Trenutno nema proizvoda u korpi.
Koristimo kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionisanja ove prezentacije u skladu sa opštim uslovima i politikom privatnosti